Rajoy nem adja fel: "Elkapjuk őket!"

 

9-M. A spanyolok már csak így emlegetik a nemrég véget ért választást és az azt körülölelő fiestát. Mariano Rajoy a választás óta nem jelent meg a média képviselői előtt, ám tegnap a Végrehajtó Bizottság ülése után értékelő beszédet tartott egy sajtótájékoztató keretében. A száműzött újságíróktól elzárt tanácskozáson pártjának tagjai felállva tapsolták meg elmés, nemes, természetesen bizakodó felszólalása után és biztosították támogatásukról. Nem kisebb, jelentős tartományok képviselői szólaltak fel mellette, mint Andalúzia, Katalónia, Baszkföld, vagy Madrid. (El Mundo)

 

A lényegre térve, a kétszer már bukott presidente-jelölt 2012-ben is nekifut, ha azt a Néppárt regimentje is így gondolja a júniusra kitűzött pártelnökválasztáson. A nyilvánosságtól türelmet kért – ezért csak most tűnt fel a képernyőn -, hogy előkészíthesse a terepet a következő választásokra… Hiába, nem lehet elég korán kezdeni, és a jó kacsa is holtig tanul.

 

Az eddig ért kudarcok tehát nem rettentették el, hogy harmadszor is megkísérelje meghódítani a spanyolok szívét - idén mindössze 900 ezer szavazat volt a differencia Zapatero javára. Bizony, ezen ambícióiban jócskán akadnak követői körültekintve a világ politikai életében… 

 

"Júniusban saját csapatommal indulok, melynek összetételét csak a választás előtt egy nappal hozom nyilvánosságra." Szent meggyőződése szerint az a legjobb mind pártjának, mind Spanyolországnak, ha a soros, 10-M-en is elindul. És milyen a hispán hazafi, erős, bátor, nem fél a kihívástól, s nem ijed meg a bikától – sem: "Bárki indulhat, állok elébe".

 

Önbizalmának az adhat okot, hogy előtte Felipe González és José María Aznar is vereséget szenvedtek kétszer, és "mégis itt vannak, jobban mondva voltak" – érvelt Rajoy. Sőt, már kész tervei is vannak a jövőre nézve! Katalónia és Baszkföld biztos szoci szavazói bázisát kívánja megdönteni, valamint azt kiküszöbölni, hogy az emberek ne azért szavazzanak a Spanyol Szocialista Munkáspártra, mert a Néppárttól rosszul vannak. Emellett nyilván az ETA szélsőséges csoportjaival is békét kötne már végre Mariano apó, nem akar úgy nyugdíjba vonulni, hogy maradtak ellenségei.

Szerző: spetike  2008.03.13. 11:48 Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország választások rajoy

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr28379146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása