Tövig rágjuk körmeinket.

Ottani idő szerint  este hatkor, vagyis már órák óta bezárt a 17500 szavazóhelyiség. Valamivel több mint 7 millió választópolgár van. Tehát kb. 400 emberre jut egy urnás szoba. Tudunk olyan választókörzetről, ahol reggel az első órában összesen 15-en mentek el. Zuhog mint állat, a tegnap kezdődött ciklon egy csomó házat is lerombolt.

Mégegyszer a tét!

Ha győz az igen, akkor:

-Ha az elnök rendkívüli állapotot hirdet ki, akkor egyszemélyben is hozhat törvényeket

-az angol is hivatalos nyelv lesz (kötődés: 1942-45 között az angolok megszállták a szigetet)

-megszüntetik a hat, viszonylag autonóm tartományt

Az ellenzék nem-re vagy pedig bojkottra buzdít, nehogy Marc Ravalomanana elnök hatalma tovább növekedjen. A novemberben még puccsal fenygetett Ravalomanana decemberben 54 százalékkal megnyerte az elnökválasztás, így most második ciklusa elején van.

Ami a legijesztőbb: a hatóság azt mondja, hogy csak három nap múlva hirdetnek eredményt. Azért a kinyerma addig is figyel.
Szerző: magyarip  2007.04.04. 20:10 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr8554703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása