Hivatalos végeredmény még mindig nincs.

De!

A részvétel a belügyminisztérium szerint 31,4% volt. Vihar volt meg ellenzéki bojkott, de erre azért nem verném ki. Főleg, hogy a fővárosban még ennél is kevesebben szavaztak (30,3%). Pont ott, ahol Marc Ravalomanana a legnépszerűbb szokott lenni. A decemberi elnökválasztásra még 62% volt szíves elfáradni.

Viszont a népszavazás eredményességét nem kötötték a részvételhez, vagyis a végeredmény szempontjából mindegy, hogy ketten vagy hétmillióan döntöttek-e. Aki leszarja hazája jövőjét, az csak ne hisztizzen utólag.

Az IGEN pedig nyerésre áll. 6%-os feldolgozottság mellett 67% az igenek aránya.

Eddigi magyarázatok az alacsony részvételre:

* ciklon volt, hárman meghaltak, egy csomóan hajléktalanok lettek, kisebb gondjuk is nagyobb volt, mint alkotmányt módosítani
* kurvára senkit sem érdekelt az egész, mert nem lesz tőle több rizs, a hatalmi huzavona kevesek szívügye
* az ellenzéki bojkott faszán sikerült
* hülyeség volt hétköznapra tenni, eddig minden választás vasárnap volt
* az embereknek annyira nem tetszik az angol nyelv meg a tartományok megszüntetése, viszont inkább drukkolnak az elnöknek mint az ellenzéknek.

Ilyenekkel lehet fizetni Madagaszkáron (lásd képünket):

Szerző: magyarip  2007.04.06. 12:41 Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás madagaszkár

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr6855362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása