Kedves olvasók!

Ma a Kitekintőn megjelent egy cikkünk a magyar sajtóból totálisan kimaradó szeptemberi norvég választásokról; egy cikk, amely olajmániáról iszlamofóbiáról és törésvonalakról szól, de 2009 Norvégiájára is széles ablakot nyit. Nem fjordból kihajózó vikingekről, hanem arról az aktuálpolitikai- és társadalmi valóságról mesél, melyet koraősszel volt szerencsénk magunkba szívni a helyszínen. Igen, nyár végén vonattal és gyalogszerrel jártunk Trøndelag lapályán és a hűvös-lemart hegyekben, de átnyálaztuk a norvég nyomtatott és online sajtót is. Elemzésünket itt olvashatják: Norvégia 2009: választás és törésvonalak.

Álljon még itt a norvég választásokat 35%-al nyerő vörös rózsás Munkáspárt nyugalmat árasztó kampányfilmje, amely az idei politikai kisfilmes felhozatal legkirályabbika volt az északi országban. Figyeljék csak meg, Jens Stoltenberg miniszterelnök milyen dallammal ígér a népnek: "Mindenkinek részt kell vennie!" (Alle skal med) - hangzik a norvég szocdemek központi szlogene.

Szerző: Gezanguz  2009.09.29. 19:30 Szólj hozzá!

Címkék: norvégia eredmények parlamenti választás kampányfilm

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr251416422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása