Szombaton volt öt éve, hogy egyik neves szerzőnk, Blogunk Alapító Atyja, magyarip gründolt egyet, és létrehozta a Magyar Rádió egykori játékára rímelve a Kinyermát. Az alapkoncepció az volt (ha minden igaz), hogy csináljon egy blogot azoknak, akiket érdekel a világ, a külpolitika, a balhék, meg minden, ami a határon túl létezik. Sok megtorpanáson van túl a blog, sokszor apadt el a szerzők száma (mint az látható, most is ez a helyzet), de valahogy mindig összefőnixkedtük magunkat a hamvainkból, és élünk. A Goldenblog még ugyan messze van, de ki tudja, mit hoz a sors.

Szeretnénk hát méltóképp megemlékezni erről a fasza öt évről, és erre mi is lenne megfelelőbb, mint öt posztban áttekinteni, merre kalauzoltuk el olvasóinkat ebben a fél dekádban. Íme egy éves bontás, hullámhegyekkel és -völgyekkel, és minden fontos adattal, ami a blogra vonatkozik.

2007 - Madagaszkár éve

MADA0001.GIF

Öt éve, 2007. március 24-én magyarip a Népszavazás Madagaszkáron cím alatt kiélesítette az első posztot. Az afrikai szigetországban népszavazást tartottak ekkor az alkotmányról, vagyis annak módosításáról, amit később el is fogadott az állam. Az első posztokban már meg is jelent a Kinyermára jellemző, üde, fiatalos, kedélyes (mennyi jó kis közhely) stílus. Megismerhettük az ország akkori politikai életét irányító két mogult, a joghurtmágnást és az admirálist, Benyovszky Móricot, mígnem hosszas számlálás után kiderült: győztek az igenek.

Talán az olvasottsággal voltak gondok, talán a blog.hu adminjával, mindenesetre a 2007-es év ezzel le is zárult, és majdnem egyéves kényszerpihenőre vonult a kísérleti blog. 2008-ig kellett várni, hogy a blog egy új projekt keretében, egy csapat egyetemista bevonásával újrainduljon. Erről mozgalmas évről a következő posztban írunk majd bővebben, addig tessék nyugodtan szemezgetni az archívumban!

Szerző: Hentes Fülöp  2012.03.25. 17:42 Szólj hozzá!

Címkék: madagaszkár megemlékezés ötödik szülinap

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr334338754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása