A hatásvadász cím mögött nem áll semmi kegyetlenség vagy terrortámadás, azonban blogunkat rendkívüli mértékben érdeklő esemény zajlott le a spanyolok fővárosában (amely az ország mértani közepén van kb.). Ez az esemény pedig egy könnyed péntek esti zavargás volt. Nem is csigáznék tovább senkit, lássuk mit látott az MTI a madridi borzalomból:

Súlyos összecsapások törtek ki pénteken Madrid központjában baloldali fiatalok és rendőrök között, hét tűntetőt előállítottak - jelentette a spanyol rádió. A randalírozók üvegpalackokkal, kövekkel dobálták a rendőröket, akik gumilövedékekkel és könnygázzal válaszoltak. A tomboló fiatalok kukákat, utcai bútorokat, telefonkabinokat gyújtottak fel, és gépkocsikat rongáltak meg. A zavargások csak estére csendesedtek el.

A több száz baloldali fiatal, akik magukat antifasisztának mondták, a Nemzet és Forradalom, illetve a Combat Espana nevű szélsőjobboldali csoportok nagygyűlését akarták megzavarni. Az utóbbi két csoport a március 9-i parlamenti választások alkalmából tartott nagygyűlést a spanyol fővárosban. Az utcai összecsapások akkor robbantak ki, amikor a rendőrség megpróbálta visszaszorítani a baloldali tüntetőket.

Szerző: Hentes Fülöp  2008.03.01. 19:00 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: spanyolország zavargás tüntetés parlamenti választás

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr82361022

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: homescapes iPhone 2017.10.16. 13:43:58

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása