Ötszáz hely a tét a Szapha Phuthaen Ratszadonban, ami a Rathasapha alsóháza. Abhiszit Veddzsadzsiva, a Phak Pracsathipat vezetője és kormányfő fog majd megküzdeni Jingluk Sinavatrával, a Phak Phuea Thai tömörülés vezetőjével. Reméljük Krung Thep ezúttal megússza a ribilliót.

Akinek mindez kínai volt, azzal ezúton közlöm, hogy ez nem is kínai, hanem thai! A 67 milliós Thaiföldön ugyanis érik egy kemény parlamenti választás, ahol a jelenlegi kormányfő (Thaiföld Gyurcsány Ferije) csap össze a halhatatlan Sinavatra-klán egyik új üdvöskéjével, Jinglukkal.

Az asztalra verhetnénk a söröskriglit, mondván ki a rákot érdekel Thaiföld, olyan messze van, mint Kópházától Dédestapolcsány, de mégis érdemes odaskubiznunk Délkelet-Ázsiába. Thaiföld mégiscsak regionális kishatalom, Kambodzsával folyamatosan püfölik egymást, és lóvés magyar turisták százai választják úticélul az országot évente. És amikor beköszön a politikai balhé, szépen ott is ragadnak.

A következő hetekben július 3-ig blogunk is Thaiföldön nyaral majd, és igyekszünk egy exkluzív cupákot odacsapni az asztalra, hadd nyámnyogjanak kedves olvasóink az egzotikumon! És most adjuk vérünket Thaiföldért!



Ui.: Egyszer már írtunk thai választásokról, a helyhatóságiról, az itt elérhető.

Szerző: Hentes Fülöp  2011.06.04. 12:19 Szólj hozzá!

Címkék: választások thaiföld parlamenti választás abhiszit veddzsadzsiva jingluk sinavatra

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr92956236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása