Most kaptuk a hírt Kuala Terengganu-ból!:
Maimun Yusuf mami (képünkön!) blogolni kezd. 3 idegen segített az idei maláj választások legidősebb jelöltjének: a 89 éves független nagyinak saját blogot, facebook-profilt és g-mail-es postafiókot készítettek. Maimun változást akar, iskolákat, irodákat. Nagy benne az energia: kampánya - azóta, hogy először írtunk róla -, nem fáradt ki. "Ausztrália" feliratú táskáján kenguruk ugranak, maláj kakasok kukorékolnak a háttérben. A nagyi faházában járunk ...

Az európai szemnek szerény, magas lépcsőjű, bringa-tárolóval rendelkező gong gemia-i házban él Maimun. Itt készültek a videók, amiken a nagyi beköszön a világnak, és üzen támogatóinak. "Boldog vagyok!" - örül Maimun, aki a királyi Kuala Terengganu független képviselőjelöltjeként készül a maláj parlamentbe. Ma derült ki: Brian Ong, egy sanghaji cég 24 éves vezetője és két barátja felkeresték Maimun-t, hogy segítsenek neki, mert látták őt a lapokban. A nagyit szó szerint "feltették" a webre, még blogot is készítettek neki, hogy ne csak utcán lévő plakátjaival népszerűsítse magát. Ong - saját bevallása szerint - csak egy maláj, akit érdekel a politika.
Nemsokára, március 8-án kiderül, hogy a nagyi legyűri-e két pártszínekben induló ellenfelét (UMNO és PAS) és mehet-e a törvényhozásba. Igaz, ő már így is boldog: álma - hogy induljon a parlamenti választásokon - megvalósult.

Maimun üzen, kakasa kukorékol:



Nagy riválisok Malajziában: mérleg és hold. Vagy motor és bicikli?
A legerősebb kormánypártot, az Egyesült Malájok Nemzeti Szervezetét (UMNO) magában foglaló Nemzeti Front (BN) motorosai tepernek, kék alapon fehér mérleggel:










Az ellenzéki Pánmaláj Iszlamista Párt (PAS) zászlói sorakoznak, zöld alapon fehér holddal:

 







Szerző: Gezanguz  2008.03.06. 23:47 Szólj hozzá!

Címkék: választások malajzia parlamenti választás nemzeti front maimun yusuf

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr78369192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása