Sok mindent elárul egy emberről, de akár egy egész országról is, hogy mit talál viccesnek. A politikai élet főszereplőiről még békés demokráciákban (most ne vitassuk, hogy van-e ilyen) is rengeteg vicc születik. Az elnyomottak pedig szeretik legalább titokban kiröhögni a diktátort. Nem kérdés, hogy a neten található humor nem éppen elérhető az átlag zimbabweinek, így csak azt tudjuk megnézni, min nevet az, aki már emigrált valahova.

Ezt ugyan nem viccnek szánták, de érdemes lesz összehasonlítani a hivatalos eredménnyel: egy felmérés, a Zimbabwe Daily News honlapján (Nagy-Britanniából üzemeltetik):

 

Who will win March 29 election?
 
Robert Mugabe
 
7%
 
Simba Makoni
 
39%
 
Arthur Mutambara
 
2%
 
Morgan Tsvangirai
 
52%
 


És egy másik tipp. Ha a kampánygyűléseken megjelentek számával arányos lenne az eredmény:

Mugabéval egyébként tele van a net, de a diktátor hívei jól meg is mondják a vicces kedvűeknek. A kedvenc témák? Az abszolút győztes az éhezés.

 




















A rajzok Zimbabwe független hírügynökségének honlapjáról, a ZimOnline-ról vannak. Az ügynökség székhelye természetesen egy másik országban van.

Az éhezésről, még egyszer: Az egyetlen mód, hogy húshoz juss Zimbabwéban:



A fehérek földjeinek elkobzása is sokakat megihletett, íme egy példa:

Viccelődnek a boltokban az üres polcokon, és a benzinhiányon is. Egy keringő e-mail szerint például Zimbabwe világelső a globális felmelegedés elleni harcban. Benzin ugyanis nincs, így jelentősen csökken a széndioxid-kibocsátás. A "takarékosság" mellékterméke pedig a biciklis rohamrendőr. Az esetleges túlnépesedést pedig úgy oldják meg, hogy a lakosság harmadát más országoknak "adományozzák". Hamarosan az elektromossággal is leszámolnak, és a farmokon is ökrök állnak a traktorok helyére.

Végül, a remény hal meg utoljára:

Szerző: Fippicus  2008.03.30. 00:28 Szólj hozzá!

Címkék: választások szegénység elnökválasztás zimbabwe mugabe

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr28402738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása