Még nem szóltunk a ciprusi elnökválasztás első fordulójának győzteséről, Joannisz Kaszulidészről. De épp ideje, mivel vészesen közeleg a vasárnap este, amikor végre eldől, hogy Demetrisz Krisztofiasz vagy Kaszulidész váltja-e az elnöki posztban Tászosz Papadopuloszt. Kaszulidész a liberális konzervatív jobbközép párt, a Demokrata Gyűlés (DISY) támogatásával vág neki a megmérettetésnek. Ez a tömörülés 2004-ben támogatta a már sokat emlegetett Annan-tervet.

Kaszulidész idén tölti be a hatvanadik életévét. Lyonban, Franciaországban orvosként diplomázott. 1975-től egészen 1981-ig Londonban dolgozott. Itt specializálódott a geriátriára, vagyis az idősek gyógyítására. 1981 és 1993 között Nicosiában, Cipruson praktizált. 1985 óta politizál, különböző posztokat töltött be azóta a Demokrata Gyűlésben. 1993 és 1997 között kormányszóvivő volt, ezután 1997 és 2003 között külügyminiszter, 2004 óta pedig Európa Parlamenti képviselő.

Harry Potter rajongói nem is szurkolhatnak másnak, hiszen ez a remek ember, sok más kitüntetés mellett, a Főnix Rendjének medálját is megkapta. Ezt az impozáns keresztet viselheti a mellén:

(A görög kormány azoknak a görögöknek adja ezt, akik valami kiemelkedőt alkottak a képzőművészet, az irodalom, a tudomány, a politika, a hajózás vagy az ipar területén, illetve olyan külföldieknek, akik segítették növelni Görögország nemzetközi presztízsét.)

Holnap este jövünk az eredményekkel, addig is nézzenek kampányfilmet az egyszínű fényes nyakkedők országából!

Szerző: this is sparta  2008.02.24. 04:21 Szólj hozzá!

Címkék: görögország ciprus harry potter joannisz kaszulidész

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr30352089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása