Benyovszky Móric egykori királysága komoly döntés előtt áll április 4-én. A következő egyszerű kérdésre kell válaszolnia a több mint hétmillió, idegeneknek kimondhatatlan nevű választóknak:

Egyetért azzal, hogy az alkotmány módosításával gyors és hosszútávú fejlődés induljon országszerte, hogy a madagaszkáriak életszínvonala emelkedjék?

Hát ki lenne képes erre nemet mondani?

A fejlődés záloga az alábbi változtatásokban lesz, ha a szavazni méltóztató többség az igen szócska mellé húzza az ikszét:

 - az angol is hivatalos nyelvvé válik a francia és a madagaszkári mellett

 - átalakítják a megyerendszert, vagyis a 6, meglehetősen önálló tartomány helyébe 22 központilag irányított megye lép

 - kiterjesztik az elnök hatalmát















Vagyis a fejlődés záloga az erős Marc Ravalomanana, aki most az elnök, meg az angol nyelv.

Madagaszkárról utoljára magyarul akkor lehetett cikket olvasni, amikor Oszama bin Laden egyik rokonát kirabolták és lemészárolták valami drágakőbiznisz közben.

Várjuk lélegzetvisszafojtva az eredményeket, és olvassuk a Kinyermát, hogy megértsük, mi az isten történik azon a szigeten.

Szerző: magyarip  2007.03.24. 21:34 Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás alkotmány madagaszkár

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr6050544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása