Tele van a tököd, hogy tejelni kell a szutyok tévéért és a még purdébb rádióért? Seggbe rúgnád az illegálban kurvázó honatyákat (és aki kitalálta ezt a szót [és aki alkalmazza, azt is])? Redukálnád a te pénzeden élősködő tunya képviselők számát? Ha nem vagy szlovák, akkor rászabtál (így hofisan). Merthogy dunántúli szomszédaink szeptember 18-án hatkérdéses referendummal cseszik el a szlovákság (és persze a jó felvidéki magyarság) békés szombati früstükjét és ebédjét.

A nyári választások után a kutyaképű Robert Fico dreadnoughtja helyébe egy többpárti Noé bárkája lépett, amely több veszélyeztetett állatfajnak szolgál menedékül. Egyik hímnős tagja, a Szabadság és Szolidaritás Pártja (semmi köze Walesához - tudtommal) kitalálta, hogy a szlovákság szavazzon már még egyet, lehessen mire elverni a tóteurót. Indok: "Népszavazási kezdeményezésünk fő mottója az volt, hogy minden hatalom a polgároktól származik. Bár ez nagyon banálisnak és régies ízűnek tűnhet, mégis azt szeretnénk, hogy a választópolgár elhiggye, hogy a közügyekre – még hogyha bármilyen apró dologban is, de van ráhatása". Hát ez tényleg kurva banális. Somogyi Szilárd, a párt elnökségi tagja mondta ezt a Duna tévének még júliusban. A párt be is izzította a kampányt, a magyaroknak szép pdf-tájékoztatót is készítettek, ehun. (A főoldal szlovákul meg ehun)

Azonban nem akarjuk feltétlen fikázni a Nagy Kezdeményezést, mert tényleg ez a demokrácia lényege, hogy ugyanmár, van egy Nép nevű kezdemény itten, hát hallassa mán a hangját. Ikszeljen. Tiszta amőba, csak a bekarikázás előbb megvan, mint az X. És mindig az X győz. Még ha a O be is keríti. Egy szó mint száz, Gáspárovics Iván állami fő cseszte el a dolgot a dunások tudósítása szerint, merthogy a szabadszolidárisok a helyhatósági választások idejére tervezték a heccet, hogy kevesebb lóvét kelljen kiszórni a sebes folyású felvidéki folyókba. Iván azonban azt mondotta volt, hogy ez nem jó, legyen két nappal korábban, szeptember 18-án a buli.

Ugyan összegyűlt 386 ezer érvényes aláírás a Néptől a kezdeményezésre, de így is kicsi a sansza, hogy északi szláv testvéreink tömegesen mennének el szavazni. A szlovákok eleve hagyományosan Európa legrosszabb szavazói, a Duna szerint eddigi hat népszavazásukból csak az EU-csatlakozós volt érvényes és eredményes (a választók több, mint felének szavaznia kell érvényesen). Az EP-választásokon is a részvételi adatok végén kullognak mindig. Bár a tévéért mindenki utál fizetni, úgyhogy megérheti elmenni összefirkálni a lapot, ha már kivágták a sok papírért a fél Tátra faállományát.


Ilyen hírekről maradnak le szlovákok százai a fizetős tévé miatt (gyk.: szlovák rendőrök ufót filmeztek le, gondolom sakálrészegen)

A népszavazás kérdései:

- csökkentsék-e a képviselők számát 150-ről 100-ra 2014-ig?

- legföljebb 40 ezer eurós luxuskocsikkal furikázzanak-e a kormánytagok?

- lehessen-e a jövőben a neten szavazni?

- hagyják-e a picsába a sajtótörvénybe Ficóék által bepottyantott paragrafust arról, hogy egy cikkben betámadott politikus válaszának köteles helyt adni a lap?

- kelljen-e fizetni a tévéért/rádióért?

- korlátozzák-e a kurvázó/részegen karambolozó/tiniket molesztáló/kutyapornóra izguló etc. képviselők mentelmi jogát?

Plusz vállveregetésért várjuk felvidéki olvasóink észrevételeit, miért jó ötlet vagy miért szar ez a szavazás! Addig mi meg elmerülünk a szlovák belpol bugyraiban, és megvilágosítjuk a saját elménket arról, hogy mi is folyik Dévénynél.

Szerző: Hentes Fülöp  2010.09.02. 20:21 Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia népszavazás televízió

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr792267497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása