Ficóék volt kormánypártja, a Smer-SD azt ajánlja választóinak, szarják le a Szabadság és Szolidaritás (SaS) által kezdeményezett népszavazást, inkább üljenek be kocsmázni, ne szavazzanak. Fico szerint azért nem maradt más választása pártja elnökségének, mert Richard Sulík, az SaS elnöke polgármestereket szólított fel: hangosbemondón ugassák a népnek: voks vagy halál. (Friss: Sulíkot bizalmatlansági indítvánnyal ki akarja akolbólítani a Smer a házelnöki posztról, mert szerintük egy antidemokrata csóka.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Sulík foghatja a fejét, leszarják a népszavazását (via Pluska.sk, Fotó: Matej Kalina)

Közben vannak fejlemények a bebaszva vezető Jan Cuper ügyében is, aki követelte, hogy takarítsák le őt a SaS-osok a kampányvideóról. Cuper dellát is követel az őt szerinte lejárató marha vicces videó miatt. Valóban akad némi gebasz az ügyben, ugyanis az ittas vezetést már szankcionálják egy ideje a parlamenti képviselők esetén is. Magyarán kukába vághatják a mentelmi jogukat a részeges karatemesterek.

Megint más: a koalíciós partner Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) közölte: hívei azt csinálnak, amit akarnak, vagy elmennek szavazni, vagy marad a szombati szex az asszonnyal (vajh hányan mennek majd voksolni?). "Nem fogunk állásfoglalást kiadni. A részvétel az állampolgárok joga, mindenkinek a józan ítélőképességére bízzuk a dolgot" - mondta Jan Figel' pártvezető.

(Kösz Új Szó, Bumm.sk)

Ahogy időnk engedi, bővebb cikkel is jelentkezünk, ami kivesézi, miért is olyan fontos a népszavazás egyik kérdése, mely a tévé/rádió üzemelési költségeiről szól!

Szerző: Hentes Fülöp  2010.09.07. 11:11 Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia népszavazás ittas vezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr782277238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása