Szeptember 13-án felmérést publikált a Focus nevű intézet Szlovákiában, amely szerint a szlovákokat kutyául érdekli a képviselők számának lehetséges csökkentése, viszont ívben leszarják az internetes voksolás lehetőségét - írja a Bumm.sk. Nagy többségük, 86 százalék egyetértett azzal, hogy 150-ről 100-ra redukálják a parlamenti paraziták populációját, de mentelmi jog szűkítésére is bólogatott a válaszadók 83,5 százaléka. A kormányverdákon való spórolást majd' 80 százaléknyi nép támogatta. A netes választást mindössze 50, a sajtótörvény módosítását még ennyi százalék sem helyeselte. És most jön a lényeg: a tévé/rádió üzemben tartási díjának eltörlését (CSAK!!!) 74 százalék támogatta.

Helyben vagyunk. Miért is kéne ingyér tévé a népnek, kinek jó, hogy eddig fizetni kellett érte, és kinek lesz jó, hogy ezentúl nem? A lényeg, hogy a kérdést tök fölös volt belecsapni a szavazólap papírjába, mivel a kormányprogramban eleve benne foglaltatik: eltörlik - írja az Új Szó.

Így fizet Európa a tévéknek: 
piros: tévédíjból élnek a tévék
kék: tévédíjból plusz reklámokból élnek
citromsárga: tévédíjból, reklámokból, meg az állam fejéséből dőzsölnek
zöld: tejel az állam, de van reklámbevétel is
narancssárga : csak a reklám
szürke: csak az állam fizet/fasz tudja, miből élnek a tévék

 

"A törvény érvényben van, és minden érvényes törvényt be kell tartani. Aki nem fizeti az üzembentartartási díjat, törvénysértést követ el" - frecsegett még augusztus 25-én Daniel Krajcer, az új szlovák kormány kult- és turistaminisztere. Szerinte öt törvényt kell módosítani, így a grátisz tévé leghamarabb csak 2012. január 1-én köszönhet be Szlovákiában. Emlékeztetőül: minálunk Medgyessy Petya törölte el, vagyis nagyvonalúan magára vállalta a díjat (persze később Fecó bátyánk úgy döntött, fizessenek a lebujok legalább).

Eközben a Szlovák Rádió meg a Szlovák Televízió (STV) máris elkezdte a picsogást, hogy nincs koncessziós díj, nincs bevétel, nincs pénz 95-ös ólmozatlanra a góré Audiába etc. Krajcer elküldte a két társaságot a jóédesanyjába, mondván hagyjanak abba két dolgot: a pazarlást és a rinyálást. Ugyanis Szlovákiában nem elég, hogy a népet évi 42 eurós tévédíjjal szopassák, még az is odacsap az emberek lecsójába, hogy az államot is feji az STV.

A népszavazás érvényességére egy petákot sem adnék, a cikk elején idézett Focus azt lebbentette meg, hogy a tótok ötöde sem fog urnázni aznap (marad a Zlaty). Az ellenzékbe szorult Smer (vezetve Robi Fico által) és a Szlovák Nemzeti Párt (uralva Jani Slota által) eleve eltiltotta követőit a vokstól. Az idősek pedig leszarják a szavazást, de a fiatalok is - közölte a Focus, hozzátéve, hogy csak néhány részeges munkanélküli, naplopó középkorú fog elmenni, hogy lehányja a szavazólapot.

Ja és végül két fontos adalék: 1.) szombaton reggel 7-kor nyit az 5060 szavazókör, és este 10-ig lehet ikszelni (nem olyan d'n'b-sen, bár az is jól nézne ki a szavazóbiztosi asztalon). 2.) 7,224 millió eurót emészt fel a várhatóan érvénytelen népszavazás, és továbbra is fizetni kell majd a szlovákiai Maunika-sóért...

(Képforrás: angol Wikipedia, Television licence szócikk)

Szerző: Hentes Fülöp  2010.09.15. 17:22 Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia népszavazás televízió érvénytelen szavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr572298490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása