Már elnézést a kifejezésért, de az beszarás, hogy ma Európában van olyan ország (ha a Vatikánt nem vesszük bele), ahol olyan dologról népszavazást kell kiírni, ami minden civilizációban alap:

"Egyetért-e Ön a válás lehetőségének a bevezetésével abban az esetben, ha egy olyan házaspár, amely tagjai különállóak vagy külön élnek legalább négy (4) éve, és ahol nincs indokolható remény arra nézve, hogy a házastársak megbékéljenek, ezalatt pedig a gyermekek kielégítő eltartása garantált és a gyermekek védve vannak?"

A hardcore katolikus Máltára egy pillanatra nem figyelt oda az anyaszentegyház, és máris legálissá akarják tenni férj és feleség válását. Következtetve a forró mediterrán temperamentumból, vélhetően nem kevés frigy ment már gallyra a líbiai polgárháborútól is (távolról) sújtott apró szigetországban. A felek eddig azonban nem tehettek semmi törvényeset ez ellen, aminek gondolom szokás szerint a szerencsétlen pulyák itták meg a levét.

Az egész Jeffrey Pullicino-Orlando nacionalista képviselő fejéből pattant ki egyéni képviselői indítvány képében. Ezt az ötletet a parlament felkarolta és népszavazásra bocsátotta. Május 28-án kiderül, mit akar a máltai nép, mi pedig kivesézzük, mi a helyzet jelenleg Máltán, és hogy VIII. Henrik példáját követve bemutatnak-e a Szentszéknek a vallettaiak. Addig is kedves olvasóinknak ajánljuk: éljenek példás házaséletet és ne verjék a kölköket!

Szerző: Hentes Fülöp  2011.05.09. 16:42 Szólj hozzá!

Címkék: bevezető népszavazás málta válás katolikus egyház

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr262890335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása