Már csak Isten nyugdíjazhatja a 84 éves zimbabwei diktátor Robert Mugabét (képünkön balra), miután ma kiderült: Morgan Tsvangirai ellenzéki vezető visszalép a 3 hónapja húzódó elnökválasztás második fordulójától. Tsvangirai (jobbra) a pártja elleni erőszak és megfélemlítés miatt lépett vissza, racionális döntésével ugyanakkor a diktátort tette győztessé egy rendkívül kiegyenlített első forduló után, ahol a demokratikus ellenzék (MDC) eddigi legnagyobb sikerét érte el Zimbabwe 1980-as függetlensége óta. 

Konklúzió? Csak annyi, hogy Zimbabwe az elmúlt hónapokban megmutatta: lehetséges egy országban a demokráciára voksoló többség hangjának elnémítása, és erőszakcselekményekkel, és hű honi rendőrséggel egy diktatórikus rendszer életben tartása, ellenzékiek tucatjainak megölésével, s mindezt a legnagyobb természetességgel. Igen, 2008-ban, egy 84 éves makacs diktátor hatalmon tartása érdekében.

A diktátor egyébként katolikus, így logikus – amit Mugabe a támogatóinak mondott –, hogy "csak Isten" mozdíthatja el őt a hivatalából. De addig is kormányozni kívánja hiperinflációval sújtott Zimbabwéját. A diktátor ellen 9 éve harcoló, de most visszalépő Tsvangirainak pedig marad a kisebbség, és a Nyugattal kooperáló "áruló" szerepe hazájában.

Olvass a diktátor kampányhacukáiról!
Nézd meg Mugabét, milyen hévvel beszél a zenés buliban!

Mi a véleményed a kóricáló diktátorokról, a Mugabe-félékről?

Szerző: Gezanguz  2008.06.22. 18:50 2 komment

Címkék: erőszak elnökválasztás diktátor zimbabwe mugabe tsvangirai visszalépés

A bejegyzés trackback címe:

https://kinyerma.blog.hu/api/trackback/id/tr67533916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gezanguz · http://kinyerma.blog.hu 2008.06.29. 19:39:38

Nem feledkeztünk meg az összevarrt fejű ellenzéki vezérről és az agg diktátorról! Kedves olvasóink választás utáni helyzetelemzést és kritikát olvashatnak majd a világsajtót 2008-ban megmozgató zimbabwei választásokról. Nemsokára jövünk és befejezzük egy időre "Zimbabwe rovatunkat". Kérjük, maradjanak velünk, és szerezzenek tudomást a Kinyerma blogon a mongol és zimbabwei választások végkimeneteléről!

Gezanguz

mongoló 2008.06.29. 19:47:28

Mugabe Zimbabwe unikuma; egy ember, aki a diktatúra zászlaját lobogtatja a világban.
Ember vagy ördög Mugabe úr? Hát.
süti beállítások módosítása